Wecycle inzamelactie

Wecycle

Als producent willen wij, van Techcomlight, voldoen aan onze verplichtingen als het gaat om e-waste*. Daarom is Techcomlight deelnemer geworden van Wecycle. Mark Veldjesgraaf - hoofd commercie: ''Het inleveren van oude elektrische apparaten hoeft niet altijd het einde van een product te betekenen. Onze elektrische producten, zoals de daglichtdimmer, worden altijd op een verantwoorde manier gerecycled. Hierdoor beland het product niet op één grote vuilnisbelt, maar ontstaan er nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten.''

 

E-waste
Wecycle is de enige non-profitorganisatie in Nederland die e-waste verantwoord laat inzamelen en optimaal laat recyclen. Dankzij de inspanningen van de organisatie krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken ze samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 169 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.


Optimale recycling
Wecycle garandeert een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen ze uit oude producten. Zo hoeven ze minder ’nieuwe' grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. We voorkomen dat apparaten in de illegale export belanden. In 2015 hebben ze samen met hun inzamelpartners 110 miljoen kilo e-waste ingezameld. In de factsheet lees je alles over de resultaten uit het jaar 2015!

 

*Definitie e-waste: alle afgedankte apparaten met een stekker of (oplaadbare) batterij en alle afgedankte tl-buizen, spaar- en ledlampen.