Schaapskooi Edese Heide

Project uitgelicht: schaapskooi Edese Heide

Op de Edese Heide is een nieuwe schaapskooi in traditionele stijl gebouwd. Milieuvriendelijkheid, hygiëne en dierenwelzijn staan bij de stichting Edese Schaapskudden en haar herders hoog in het vaandel.

 

Probleem
Daglicht is belangrijk voor schapen. Vooral in de winter als de schapen de hele dag binnen staan. De schaapskooi heeft echter traditionele, kleine ramen. Hierdoor komt er te weinig daglicht binnen voor optimaal leefcomfort en voor de werkzaamheden.

 

Oplossing
Vijf Solatube 290DS daglichtsystemen zorgen ervoor dat er voldoende daglicht in de schaapskooi binnen komt. Deze duurzame oplossing zorgt ervoor dat de kunstverlichting overdag uit kan blijven. De kleine Solatube lichtkoepels op het dak vallen nauwelijks op, waardoor het eigen karakter van de schaapskooi blijft behouden.


Testimonial
Aart van den Brandhof, herder: “Dankzij de Solatubes is de ruimte op een milieuvriendelijke manier verlicht. De kunstverlichting hoeft minder vaak aan. Ik merk dat het daglicht prettig is voor de schapen en voor mij om in te werken.”