Passiefhuis Veere

Project uitgelicht: particulier passiefhuis

In het historische stadje Veere is een vissershuisje van bijna honderd jaar oud gesloopt om opnieuw opgetrokken te worden. Echter wel als passiefhuis; een woning die gericht is op de toekomst en gebouwd volgens de meest moderne energiebesparende technologieën. 

Probleem

In enkele ruimtes was het, vanwege doorzicht naar de buren, niet mogelijk om ramen te plaatsen. Voor de daglichttoetreding werd daarom naar een andere mogelijkheid gezocht. 

Oplossing
In de keuken zijn er twee Solatube 290 DS ECO daglichtsystemen geplaatst en in de badkamer is er één Solatube 290 DS ECO daglichtsysteem geplaatst. Deze ECO-variant is uitgerust met een extra koepel, isolatielens en geïsoleerde dakopstand. Hierdoor worden isolatiewaardes tot wel 0,7 W/m²K behaald waardoor hij geschikt is voor passiefbouw. De Solatube systemen zorgen voor veel licht zonder hinderlijk uitzicht, maar ook zonder warmtedoorvoer. 

Testimonial
Dhr. E. Franke, Franke Architecten:"Met de Solatube daglichtsystemen is er voor passiefhuizen een ingenieuze mogelijkheid voor extra daglicht in huis. Een passiefhuis met veel natuurlijk licht ontspant.” 
 

Foto's particulier passiefhuis