Hamam

Project uitgelicht: ondergrondse hamam

Het charmante landhuis De Waaroost werd door Marianne Van Gheluwe en Peter Labens omgetoverd tot een stijlvolle Bed & Breakfast. De ruimtes werden voorzien van modern comfort, zonder daarbij de gekende rijkelijke landelijke stijl van architect Quackelbeen te beïnvloeden. Je kan er genieten van rust en voor de ondergrondse hamam zijn er verschillende wellnessarrangementen.

Vraagstuk
Voor het welzijn van de mens is daglicht zeer belangrijk en daardoor onmisbaar voor een hamam. Bij deze Bed & Breakfast is echter sprake van een ondergrondse ruimte waardoor daglichttoetreding niet vanzelfsprekend is.

Oplossing
Door de ECO variant van het originele Solatube daglichtsysteem kan het daglicht ongehinderd de ondergrondse hamam binnentreden zonder dat nieuwsgierige blikken of de koude buitenlucht de ruimte bereiken. De Solatube is dermate goed geïsoleerd dat de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten niet leiden tot hoge energiekosten.

 

Testimonial
Peter Labens: “Het daglicht hier onder de grond creëert een uniek lichtspel met de mist en warme stoom in de hamam. ’s Avonds zorgen spaarlampen ervoor dat de Solatubes veranderen in eigentijdse lichtarmaturen, die hierdoor zowel binnen als buiten voor verlichting en een aangenaam effect zorgen, zonder hun omgeving te storen.“ 

 

Video
Het resultaat van de Solatube systemen kunt u zelf ervaren via het volgende filmpje over de B&B.