Fair Gold Foundation

Stichting Fair Gold Foundation

Fair Gold Foundation zet zich in om problemen in de gebieden rondom kleinschalige goudmijnbouw te reduceren. In samenwerking met Fair Gold Foundation zamelt Techcomlight oude, elektronische apparatuur van klanten in. Zowel deze stichting als Techcomlight vinden het van groot belang dat oude elektronica niet zomaar op een afvalberg belandt, maar op een veilige en verantwoorde manier gerecycled wordt. Op deze manier kunnen kostbare mineralen en grondstoffen hergebruikt worden. Met bijvoorbeeld 12 oude, mobiele telefoontjes kan Fair Gold Foundation al één nieuwe boom planten. En wist u dat in 1000 KG elektronisch afval al 20 maal meer goud zit dan in 1000 KG gouderts?

 

Herbebossingsproject
Naast deze verantwoorde manier van recyclen steunt de stichting met deze inzameling bovendien een bijzonder herbebossingsproject in het bedreigde Amazonegebied in Zuid-Amerika. Met de opbrengsten van recycling en donaties worden lokale projecten rondom de kleinschalige goudmijnen ondersteund. Zo werken we aan beide kanten van de handelingsreeks voor een betere wereld! Vandaar dat Techcomlight voor 100% achter de filosofie van Fair Gold Foundation staat!

 

Heeft u een oude telefoon of andere elektronisch afval en wilt u dit bij ons inleveren? Neem dan contact op met Stephan Daniël

via ons contactformulier of via ons algemene telefoonnummer (0318-69 38 20).