Veldhuizerschool

Passiefbouw

Daglichtsystemen
De daglichtsystemen in het assortiment van Techcomlight hebben een uitstekende U-waarde (mate van isolatie) én een optimale lichttoetreding. Hierdoor is het mogelijk daglicht naar binnen te brengen, zonder dat er extra warmte binnenkomt of naar buiten verdwijnt. Dankzij deze uitstekende isolatiewaarden voldoen de systemen aan de strengste normen van passiefbouw volgens het keurmerk PassiefBouwenKeur®.

 

Stichting Passief Bouwen
Techcomlight is aangesloten bij Stichting Passief Bouwen. Deze stichting zet zich in om de toepassing van passief bouwen te bevorderen. Stimulatie van de bouw van een passief gebouw is het grootste belang van de overheid. Deelnemers zijn, naast de overheid en koepelorganisaties, een groot aantal vooruitstrevende bedrijven en organisaties op het gebied van architectuur en ontwerp, bouw en constructie, isolatie, verwarming, koeling, energie en elektronica.

 

Energievraag
Bij een passief gebouw wordt de vraag naar energie gereduceerd, worden er duurzame energiebronnen ingezet en worden fossiele brandstoffen zo schoon mogelijk gebruikt. Vandaar dat een passief gebouw de laagste energievraag heeft vergeleken met andere bouwmethoden. Techcomlight ondersteunt dit proces op het gebied van daglichttoetreding. Voor een vrijblijvend advies of lichtplan kunt u altijd contact opnemen!

 

Passief bouwen uitgelegd in 90 seconden